• Un recueil inédit de recettes contemporaines et originales venues des quatre coins du monde arabe, par la célèbre auteure Reem Kassis.

    Avec Arabesque, Reem Kassis s'empare de la cuisine traditionnelle arabe pour mieux la réinterpréter. Dans son style très personnel, elle nous invite à la table du monde arabe d'aujourd'hui, à travers une mosaïque d'histoires et de 130 recettes, aussi délicieuses que faciles à faire à la maison, que ce soient des salades toutes simples, des plats savoureux ou des desserts parfumés. Chaque chapitre met à l'honneur un ingrédient emblématique de la cuisine arabe à travers des recettes remises au goût du jour, accompagnées de leurs histoires et de sublimes photographies.

  • La table palestinienne

    Reem Kassis

    • Phaidon
    • 27 October 2017

    Des recettes palestiniennes traditionnelles et modernes transmises depuis trois générations.

    En réponse à l'intérêt grandissant suscité par la cuisine du Moyen-Orient, cet ouvrage met en avant toutes les nuances et les subtilités de la cuisine palestinienne. En mêlant de délicieuses recettes faciles à réaliser et des anecdotes personnelles, Reem Kassis propose au lecteur de s'immerger au coeur de cette excellente cuisine familiale. L'ouvrage présente 144 recettes, allant de simples petits déjeuners et de salades rapides à préparer à des plats de fête complexes et spectaculaires. Y figurent également de nombreux conseils et astuces pour remplacer des ingrédients et adapter des techniques de préparation.

  • A one-of-a-kind collection of original contemporary recipes from across the Arab world from acclaimed author Reem Kassis.

    The Arabesque Table takes inspiration from the traditional food of the Arab world, weaving Reem Kassis's cultural knowledge with her contemporary interpretations of an ancient, remarkably diverse cuisine. She opens up the world of Arabic cooking today, presenting a mosaic of 130 delicious, accessible home recipes - from simple salads to flavorful mains and fragrant desserts. Organized by primary ingredient, her narratives formed by her experiences and influences bring the dishes to life, as does the book's vivid photography.

  • Anglais The palestinian table

    Reem Kassis

    While interest in Middle Eastern cuisines has blossomed, the nuances and subtleties of Palestinian food are still relatively unexplored.
    In The Palestinian Table, Reem Kassis weaves a tapestry of personal anecdotes, local traditions, and historical context, sharing with home cooks her collection of nearly 150 delicious, easy-to- follow recipes that range from simple breakfasts and quick-to-prepare salads to celebratory dishes fit for a feast - giving rare insight into the heart of the Palestinian family kitchen.
    - Reem Kassis is a cook and a writer. Her love of food stems from an upbringing in a family revered for its cooks. From a very young age, she spent weekends in her grandmothers', mother's, and aunts' kitchens observing, learning, and soaking up everything there was to know about Palestinian cooking.
    Key Selling Points - The recipes have been adapted to suit modern-day life, making them perfect home-cooking recipes for both the time-challenged and the novice cook, while retaining all the flavour of their classic sources.
    - Includes introductions covering contextual and background information on the foods and traditions of Palestinian life and cooking.
    - Features specially commissioned photographs of the recipes, as well as historic images of Jerusalem and the surrounding area, giving context to the dishes.
    - Offers recommendations and tips throughout on substitute ingredients and techniques.

empty