• Grand format N.C.
    Livre étranger - Contacter votre libraire
  • Places de guerre, étude sur les servitudes militaires... par Raymond Blanche,...
    Date de l'édition originale : 1869 Le présent ouvrage s'inscrit dans une politique de conservation patrimoniale des ouvrages de la littérature Française mise en place avec la BNF.
    HACHETTE LIVRE et la BNF proposent ainsi un catalogue de titres indisponibles, la BNF ayant numérisé ces oeuvres et HACHETTE LIVRE les imprimant à la demande.
    Certains de ces ouvrages reflètent des courants de pensée caractéristiques de leur époque, mais qui seraient aujourd'hui jugés condamnables.
    Ils n'en appartiennent pas moins à l'histoire des idées en France et sont susceptibles de présenter un intérêt scientifique ou historique.
    Le sens de notre démarche éditoriale consiste ainsi à permettre l'accès à ces oeuvres sans pour autant que nous en cautionnions en aucune façon le contenu.
    Pour plus d'informations, rendez-vous sur www.hachettebnf.fr

    Sur commande
  • A cookbook describing the techniques needed to create traditional French food, and demonstrating 40 simple-to-follow versions of the most well-known dishes. With step-by-step instructions and colour photographs to accompany every stage from start to finish, all 40 recipes are quick and easy to prepare, and use readily available ingredients.

    Grand format N.C.
    Livre étranger - Contacter votre libraire
  • Parc national des Calanques Nouv.

    Falaises blanches vertigineuses, eaux turquoises, vert vif des pins d'Alep ou rousseur des falaises Soubeyranes, telles sont les couleurs de l'oeuvre naturelle que sont les Calanques de Marseille à La Ciotat, en passant par Cassis.
    Le géologue vous explique les paysages actuels et vous raconte ceux du passé : montagnes, fleuves, deltas, plate-forme récifale, climat, grottes... se sont succédés. La Terre est un être vivant qu'il faut savoir observer !
    24 sites remarquables vous feront découvrir tous les secrets de ces paysages fabuleux aux portes de deuxième ville de France.

    Sur commande
  • Raymond Blanc is renowned for his exquisite cuisine and here he has chosen 100 sensational, but easily achievable recipes that will wow your guests and impress your friends.

    From a simple, but classic French Onion Soup or Coq au Vin to the finest Roast Rib of Beef or Pork Fillet with Onion and Garlic Puree and not forgetting desserts - a perfect Black Cherry Tart or Strawberry Sorbet, this book will become the first book to turn to when you need a meal to impress, whether for a weekend banquet or weeknight feast.

  • In Foolproof French Cookery, and its paperback edition, Simple French Cookery, Raymond Blanc demystifies French cuisine and demonstrates how enjoyable the simple, creative act of cookery can be. He describes the basic techniques needed to create traditional French food and demonstrates 40 simple-to-follow versions of the most well-known French dishes. With step-by-step instructions and colour photographs to accompany every stage from start to finish, all 40 recipes are quick and easy to prepare and use readily available ingredients. All Raymond's recipes are simple, rustic and completely delicious, and whether you choose quick and easy Oeufs en Cocotte or Moules Marinières, for a more elaborate meal, his foolproof instructions guarantee excellent results every time.

  • The best dish on Raymond's menu, according to Raymond, is the 'one that's in season'.In this unique TV series and book, Raymond Blanc and Royal Botanic Gardens, Kew have created a stunning Kitchen Garden at Kew to showcase the heritage and botany of our favourite plants as well as uncover their growing and cooking secrets.We'll explore how these plants arrived in the UK, brought back by intrepid plant hunters, how they flourished and how they spread to become part of our everyday meals. The Kew gardeners offer their tips and expertise in growing this produce, from carrots to potatoes, rhubarb and gooseberries, apples and peas.And interwoven with these stories will be Raymond's Blanc's detailed tasting notes and 40 mouth-watering recipes. Raymond's unparalleled expertise is drawn from three decades of experience in his own restaurant kitchen garden. He brings with him a lifetime's passion about fruit and veg, knowing exactly which apple is the perfect variety for his Tarte Tartin and which potato makes the perfect Sunday roast. With a wealth of stunning historical illustrations, woodcuts and images as well as beautiful recipe photography, this will be a book to treasure for life.

  • Connaissez-vous l'Espagne ?... L'Espagne ardente et mystérieuse, celle des Hidalgos ? Guillermo Provenza de Garotxa, au cours de sa jeunesse agitée, a réussi à faire l'unanimité contre lui. Le commissaire, le juge, le gouverneur et le peuple de San Ildefonso souhaitent sa perte. Le jour où le cadavre de la richissime Tia Amparo est découvert dans le coffre de sa voiture, la cause paraît entendue... Mais sa gentille cousine, Golondrina de Hierro, une fille digne de son illustre ancêtre, le Cid Campéador, est persuadée d'être la coupable... Elle demande à un détective, un jeune Hidalgo, affligé d'un père prodigue et vantard, de faire la preuve de sa culpabilité. L'enquête, menée par un capitaine mélomane, un inspecteur falot, constamment houspillé par l'ambitieuse Antonia, son épouse, est fertile en rebondissements.

  • Grand format N.C.
    Livre étranger - Contacter votre libraire
    Épuisé
  • Reveals the secrets of gastronomy of the author whose cooking has been described as an extraordinary process of creativity, passion, subtlety, indeed genius.

    Grand format N.C.
    Livre étranger - Contacter votre libraire
    Sur commande
  • Anglais Kitchen Secrets

    Raymond Blanc

    Bringing Gallic passion and precision into the home kitchen. This books sixteen chapters include watercress soup, chicory and Roquefort salad, cep ravioli, greengage cassoulet, chicken liver parfait, confit salmon, moules marniere, grilled dover sole, home cured ham, pot au feu, lambs liver persillade, roast wild duck, lamb cutlets, and more.

    Grand format N.C.
    Livre étranger - Contacter votre libraire
    Sur commande
empty